Αλέξης Μπατρακούλης: O Υποψήφιος Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξελίσσεται σε παγκόσμιο θρύλο των επαγγελματιών του ...
Αλέξης Μπατρακούλης: O Υποψήφιος Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξελίσσεται σε παγκόσμιο θρύλο των επαγγελματιών του αθλητισμού και της άσκησης!
ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΥΪΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (National Strength and Conditioning Association, NSCA)
Η ιστορία που γράφει ο Λαρισαίος γυμναστής Αλέξης Μπατρακούλης με τις διεθνείς διακρίσεις του και τα βραβεία παγκόσμιου βεληνεκούς στον κλάδο των επαγγελματιών του αθλητισμού και της άσκησης δεν έχει προηγούμενο. Μετά την επιλογή του ως ο κορυφαίος Προσωπικός Γυμναστής της χρονιάς το 2018 (είχε επιλεγεί στην τελική τριάδα για το ίδιο βραβείο το 2017) και ως ο πιο καινοτόμος εκπαιδευτής επαγγελματιών της άσκησης το 2019 από τον διεθνή οργανισμό IDEA, κανείς δε φανταζόταν ότι θα υπάρξει και συνέχεια σε τόσο υψηλό επίπεδο. Όμως η επαγγελματική πορεία και η διεθνής καριέρα του Αλέξη Μπατρακούλη έχει δικαίως μαγνητίσει το ενδιαφέρον και το θαυμασμό όλων εκείνων που ασχολούνται επαγγελματικά με την εξατομικευμένη άσκηση για υγεία και απόδοση, αφού δεν έχει σημειωθεί ποτέ κάτι ανάλογο στην ιστορία του κλάδου παγκοσμίως. Φέτος ήταν η σειρά της Αμερικανικής Εταιρείας Μυϊκής Ενδυνάμωσης και Φυσικής Κατάστασης (NSCA) να τον επιλέξει ως τον Προσωπικό Γυμναστή της χρονιάς.
Το συγκεκριμένο βραβείο δεν είναι απλά άλλη μια διεθνής διάκριση, αλλά αποτελεί μια σημαντική καταξίωση και διατήρηση στην κορυφή για τον Αλέξη Μπατρακούλη και μάλιστα με τη σφραγίδα της ΝSCA που αποτελεί την επιστημονική εταιρεία που ορίζει τα πρότυπα εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επαγγελματιών του αθλητισμού και της άσκησης τα τελευταία 42 χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η NSCA είναι ο κορυφαίος οργανισμός παγκοσμίως στον τομέα της φυσικής κατάστασης, ο οποίος αποτελείται από 60.000 μέλη και πιστοποιημένους επαγγελματίες από 50 χώρες που είναι υψηλού κύρους ακαδημαϊκοί, ερευνητές, προπονητές φυσικής κατάστασης και προσωπικοί γυμναστές, έχοντας ως αποστολή τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της επιστημονικής έρευνας και της πρακτικής εφαρμογής και ως όραμα την αναβάθμιση του επαγγέλματος για τους αθλητικούς επιστήμονες.
Μετά λοιπόν και τη φετινή διάκριση, ο Αλέξης Μπατρακούλης ανεβάζει πρωτόγνωρα ψηλά τον πήχη για τους γυμναστές σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι ένας Έλληνας Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ήθος, σωστή νοοτροπία, πανεπιστημιακή εκπαίδευση και αξιοζήλευτο βιογραφικό, μπορεί να εξελιχθεί σε θρύλο της παγκόσμιας βιομηχανίας της άσκησης, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει ότι μια επιτυχημένη καριέρα 25 ετών απαιτεί συνεχή προσπάθεια για αυτοβελτίωση, καινοτομία και αριστεία. Χαρακτηριστικό γεγονός αυτής της ξέφρενης πορείας είναι ότι έχει προσκληθεί να διδάξει επιμορφωτικά σεμινάρια σε επαγγελματίες του κλάδου σε περισσότερες από 40 χώρες σε τέσσερις ηπείρους και είναι διορισμένο μέλος σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων της NSCA, του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής (ACSM), του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης (ACE) και της EuropeActive.
Πλέον ο επόμενος στόχος του για το 2021 είναι η ολοκλήρωση των σπουδών για την απόκτηση του Διδακτορικού Διπλώματος με έρευνα στην άσκηση και την παχυσαρκία ως μέλος του εργαστηρίου Βιοχημείας, Φυσιολογίας και Διατροφής της Άσκησης (SmArT Lab) του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την επίβλεψη των Καθηγητών κ.κ. Ιωάννη Φατούρου και Αθανάσιου Τζιαμούρτα. Τέλος, το όραμά του είναι η αναβάθμιση του επαγγέλματος των πτυχιούχων γυμναστών, προκειμένου να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των επιδημιών της υποκινητικότητας και της παχυσαρκίας στη χώρα μας, προάγοντας την υγεία και την ευεξία μέσα από έναν πιο σωματικά δραστήριο τρόπο ζωής. Έναν στόχο τον οποίο τον υπηρετεί ως προσκεκλημένος διδάσκων στην Ειδικότητα «Προπονητής Φυσικής Κατάστασης» του προπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια